Serveis

Nutrició familiar i infantil

Nutrició infantil i familiar

A la consulta t’orientaré a seguir una alimentació equilibrada i sana per tu i la teva família, adaptada a les teves preferències, horaris,  amb qui es fan els àpats (en el cas dels nens)...

També us podré guiar i aconsellar amb una pauta d’alimentació específica i amb finalitats terapèutiques en el cas que aparegui alguna trastorn o malaltia.

Adults i nens.

Problemes de pes, diabetis, celiaquia, hipertensió, colesterol alt, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, disfagia, trastorns digestius (dispèpsia, colon irritable...), malaltia inflamatòria intestinal i alimentació vegetariana.

Pacient Oncològic

Degut els tractaments i a la pròpia malaltia es poden produir efectes secundaris que afecten l’alimentació del pacient. Pèrdua de gana, nàusees, molèsties intestinals, dubtes relacionats amb la dieta... Des de la consulta et donaré suport per alleugerir i tractar aquests problemes.

Nutrició infantil

Treballa amb les famílies que tinguin un fill o filla amb problemes de sobrepès o obesitat. El sobrepès i obesitat infantil a part de poder portar problemes de salut en l’edat adulta, també influeix en l’estat físic, anímic i autoestima del nen.

Treballarem el cas de manera global perquè no es converteixi en una dieta més i posar l’enfocament en el canvi d’hàbits.

Introducció a l’alimentació complementària

Com el seu nom indica és l’alimentació que serveix com a complement de la lactància materna. Organismes com l’AEP, OMS i UNICEF afirmen que els nadons alimentats al pit no necessiten cap altre aliment fins als sis mesos. En aquest moment aproximadament es quan podem començar oferir altres aliments sense presses ni angoixes. I tenint en compte que la llet continuarà sent principal aliment fins l’any de vida.

Per començar amb l’alimentació complementaria hem d’estar segurs que el nostre nadó està preparat (ex: seu sense ajuda, mostra interès en el que mengen els adults...) i també hem de seguir un seguit de pautes (quins aliments són aconsellats per començar, consistència....) Des de la consulta et puc ajudar i resoldre els teus dubtes durant aquest procés.

Alimentació durant l’embaràs

És un bon moment per cuidar-te i aprendre a menjar de manera sana i equilibrada. Una alimentació adequada durant l’embaràs és fonamental per a la salut de la mare i el nadó, per al qual tan perjudicial és que la mare s’engreixi massa com que no guanyi prou pes.

Cal recordar que no es menja per dos, sinó per a dos.. També et podré donar algunes pautes dietètiques en cas que pateixis reflux, marejos i dificultats a l’hora de dormir.

Informació i suport a la lactància

Informació i suport a lactància

La llet materna és el millor aliment per el teu nadó. Té tots els nutrients que necessita el teu fill i el protegeix de moltes malalties. Alletar no és solament un acte instintiu també requereix un aprenentatge, informació i sobretot una observació prèvia.

Sovint davant d’una mare que té problemes a l’hora de donar el pit, hi ha una manca de suport, d’experiència i de coneixements tècnics.

Hi ha moltes eines que et poden ajudar; llegir bibliografia recomanada, anar a grups de suport a l’alletament, veure altres mares com ho fan i informar-te amb professionals en el tema que et puguin aconsellar davant un problema, resoldre dubtes...

A part d'atendre-us a la consulta també us puc fer una visita a casa.

Tallers relacionats amb la salut

Núria Duran en un curs
  • Realització de tallers i xerrades dirigides a infants, adolescents i famílies per tal de fomentar estils de vida saludables.
  • Posar en contacte el món dels nens i dels joves amb el de la cuina per tal d’estimular la seva curiositat.
  • Xerrades enfocades a programes de diferents entitats (ex: setmana de la gent gran, aquest estiu fem salut...).
  • Es fan tallers o cursos a mida depenent de quina sigui la proposta, necessitat del centre.

Servei a empreses

Formacio alimentaria per a empreses
  • Oferim cursos i formacions a empreses que treballen en el sector de la restauració col•lectiva, educació, centres de dia i residències de gent gran...
  • Revisions de menús per col•lectivitats i empreses. He revisat menús per escoles bressol i primària, Escolania de Montserrat, residències de gent gran...
  • Realització de fitxes tècniques per restaurants, escoles... etc. Segons la normativa (Reial decret 126/2015) per la declaració de substàncies que poden causar  al·lèrgies i intoleràncies.
  • Xerrades enfocades a programes de diferents entitats (ex: setmana de la gent gran, aquest estiu fem salut...). Col·laboro amb diferents entitats: AMPAS, IDFO, ajuntaments...
 

Xec regal

Vols millorar l'alimentació de la teva familia, el teu nen no menja...

Consulteu les diferents propostes que us oferim.

Més informació!